Arkiv för februari, 2008

Izadi Expresion 2001 slut

fredag, februari 22nd, 2008

Ni är många som velat få tag på de sista flaskorna av Izadi Expresion 2001. Just nu är varan helt slutsåld men vi försöker få tag på fler flaskor som i så fall kommer finnas tillgängliga som privatimport via Systembolaget. Mer om detta kommer upp på bloggen om vi får tag i dem.

Sören Polonius vinnare av sommelier SM 2008

söndag, februari 17th, 2008

”Det svenska mästerskapet i Sommellerie 2008, avgjordes i helgen. Efter utslagstävling med tio tävlande under lördagen kvalificerade sig de tre bästa till finalen på Berns Salonger i Stockholm dagen efter. Svensk mästare i sommelerie blev Sören Polonius från restaurang F12 i Stockholm. Sören vann även SM 2006. – Det är fantastiskt roligt att bli svensk […]

Sommelier SM 2008

fredag, februari 15th, 2008

För 8:e året i rad anordnar Svenska Sommelierföreningen SM i Sommellerie. I år anordnas SM i samarbete med DOCa Rioja och evenemanget hålls på Berns Salonger i Stockholm. Konferencier kommer att vara den kända livsnjutaren Steffo Törnquist. SM i Sommellerie är givetvis öppet för allmänheten och det är fritt inträde. Tid: Söndagen den 17 februari […]

Världsstjärnor gillar Cepa21

onsdag, februari 13th, 2008

Ronaldo tog vid sitt sista besök i vingården Cepa21 med sig några flaskor som sedan gick åt för att fira vinsten mot AC Siena där 18 åringen Alberto Paloschi debuterade och gjorde sitt första Serie A mål på första touchen efter bara 18 sekunders spel.

Ny prislista Systembolaget

onsdag, februari 13th, 2008

Här finner ni systembolagskunder en ny prislista som gäller från 1:a februari 2008. I mars månad har vi många trevliga lanseringar som ni inte får missa. Mer information om dessa kommer under februari månad.

Enrique Mendoza

måndag, februari 11th, 2008

Bodegas Enrique Mendoza har fått utmärkelsen årets vingård 2007 av verema.com, Spaniens största online community för vinintresserade. Att Enrique Mendoza får just denna utmärkelse är viktigt för deras fortsatta arbete då det är deras slutkunder som röstat fram dem till vinsten. Utmärkelsen kommer att delas ut 15-februari då verema.com har sin årliga träff.

Vin på Systembolaget

söndag, februari 10th, 2008

Klicka här för att få fram information om de viner som finns på Systembolaget. Observera att ni måste gå in på produkten och sedan välja fliken Systembolaget för att få fram rätt pris. Priset som presenteras i länkens lista är pris exkl. moms.

Uppdaterad prislista för restauranger

fredag, februari 8th, 2008

Den uppdaterade prislistan för restauranger hittar ni här. Denna månad med nyheter från Alicante, Ribera del Duero, Rias Baixas, Cadiz och Argentina. Prislistan är sorterad efter vindistrikt och sedan producent.